Ohrarieska

Pizzakivellä sähköuunissa paistettu OHRARIESKA

PERUSTAIKINA:

2,5 dl vettä
2,5 dl maitoa
1,5 tl suolaa
n. 1/2 kg ohrajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa

VALMISTUS
  1. Sekoita puuhaarukalla kylmään vesi-maito seokseen ensin suola ja sitten jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
  2. Jaa taikina 3-4 osaan ja taputtele jauhotetulla leivinpoydalla pizzapohjan ohuisiksi ja pizzakivelle sopiviksi rieskoiksi ja paista heti 300 asteessa kunnes pinta on saanut ruskeita laikkuja pintaan. Anna rieskojen jaahtya leivinpoydalla liinan alla.
  3. Rieskat ovat hyvia heti uunista otettuna voin kanssa. Voita ei kannata levittaa koko rieskapalalle, vaan aina nokare suupalaan.

Tilaa Hukka Pizzakivi verkkokaupasta »