Pizzapohjan ohje

Pizzapohjan valmistus on varsin helppo homma. Tämän ohjeen avulla onnistut varmasti. Nämä määrät riittävät noin kahteen pizzaan:

AINEKSET

Pohja

  • 1 desilitra vettä
  • 2 ruokalusikallista öljyä
  • 15 grammaa hiivaa
  • ½ teelusikallista suolaa
  • 2 ½ - 3 desilitraa vehnäjauhoja

Täyte

  • Riittävästi juustoraastetta
  • Murskattuja tomaatteja ja / tai tomaattipyrettä
  • Muut täytteet oman makusi mukaan
VALMISTUS
  1. Ota noin parin litran (tai suurempi) kulho
  2. Mittaa siihen ”kädenlämpöinen” vesi (hiivan toiminta vaatii sopivan lämpötilan)
    Sekoita hiiva veteen
  3. Sekoita joukkoon öljy ja suola
  4. Viimeisenä sekoita vehnäjauhot pienissä erissä siten, että saat sopivan kiinteän taikinan. Silloin sitä on helpointa käsitellä.
  5. Peitä kulho esimerkiksi pyyhkeellä ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi (kunnes sen tilavuus on noin kaksinkertaistunut)
  6. Puolita taikina ja taputtele ohuiksi pizzapohjiksi. Käytä apuna vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu alustaan tai käsiin.
  7. Levitä tomaattimurska tai tomaattipyre pizzapohjan keskelle siten, että reilu sentti joka puolelta jää ”tyhjäksi”.
  8. Levitä suurin osa juustoraasteesta tomaatin päälle
  9. Levitä muut täytteet
  10. Ripottele loppu juustoraaste pizzan päälle
  11. Nosta pizza kivelle, paista, maista ja nauti!

Tilaa Hukka Pizzakivi verkkokaupasta »