Valkosipulisienet

Varaa sopiva määrä tuoreita tai purkissa olevia herkkusieniä. Lisäksi tarvitset ruokaöljyä (mieluiten rypsi- tai oliiviöljyä), 3-5 kynttä valkosipulia sekä soijakastiketta. Yhden kasarillisen valmistukseen tarvitset noin 200 g tuoreita tai yhden suuren säilyketölkin herkkusieniä.

VALMISTUS
  1. Sytytä grilli ja säädä lämpötila 1/3-teholle
  2. Kaada Grillikasariin noin ½ dl öljyä ja nosta se grilliin
  3. Kuori valkosipulin kynnet ja pilko ne öljyyn
  4. Anna valkosipulin maustaa kuumenevaa öljyä noin 5 minuuttia
  5. Täytä Grillikasari sienillä. Mikäli käytät purkitettuja sieniä valuta ne lävikössä
    hyvissä ajoin ennen kasariin kaatamista, jotta vesi ei roiskauta kuumaa öljyä ulos kasarista. Voit mainiosti myös siivuttaa sienet ennen kypsennystä.
  6. Lisää kasariin kaksi ruokalusikallista soijakastiketta
  7. Sulje grillin kansi
  8. Sekoita noin viiden minuutin kuluttua kasarin sisältöä esimerkiksi lusikalla
  9. Kypsennysaika on 10-15 minuuttia riippuen siitä käytätkö tuoreita vai purkitettuja sieniä ja minkä tehoinen grillisi on

Pitkälti samalla tavalla voit valmistaa myös herkulliset valkosipuliset katkaravut tai scampit. Korvaa vain sienet ravuilla ja tarkkaile kypsymistä. Mitä pienempiä katkarapuja käytät, sen lyhyemmän kypsytysajan ne tarvitsevat.

Tilaa Hukka Grillikasari verkkokaupasta »