Tortillat

AINEKSET
  • Tortillakuoria
  • Täytteeksi jauhelihaa, kanaa tai vaikkapa lihasuikaleita
  • Sipulia, valkosipulia
  • Murskattuja tomaatteja
  • Valmista taco- / tortillakastiketta / -salsaa
  • Suikaloitua tomaattia, kurkkua, salaattia
  • Juustoraastetta tai juoksevaa juustoa
  • Öljyä (esim. rypsi tai auringonkukka)
  • Mausteita (suola, erilaiset pippurit, curry, kurkuma jne..) maun mukaan
  • Jalopenoja tai vahvoja chilejä
  • Guacamole
GUOACAMOLE

Sitä löytyy valmiina kaupasta, mutta paljon paremman maun saat valmistamalla kastikkeen itse näin:

  1. Varaa pari avokadoa, purkki creme fraichea, punapippuria (tai Tabascoa) ja pari valkosipulin kynttä
  2. Leikkaa avokadot halki, poista siemen ja kaavi sisältö lusikalla sekoitusastiaan, murskaa se tasaiseksi massaksi haarukalla tai monitoimikoneessa
  3. Kaada joukkoon fraiche ja purista sekaan myös valkosipulin kynnet
  4. Mausta mielesi mukaan punapippurilla ja / tai Tabascolla
  5. Sekoita tasaiseksi massaksi, tarkista maku
VALMISTUS
  1. Laita grillikasari / -kasarit lämpenemään grilliin, maksimissaan ½-teholle
  2. Kymmenen minuutin päästä kaada kasarin pohjalle hieman öljyä
  3. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, pistä kasariin ja kuullota
  4. Lisää jauheliha / kanasuikaleet / lihasuikaleet ja ruskista ne lähes kypsiksi
  5. Mausta liha makusi mukaan
  6. Sekoita joukkoon tomaattimurska
  7. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 20 minuuttia välillä sekoittaen
  8. Nosta Grillikasari / -kasarit grillin ylätasolle tai ota ne kokonaan pois
  9. Pistä Hukka Pizzakivi grilliin ja anna sen lämmetä noin kymmenen minuuttia
  10. Pistä valmiit tortillan kuoret yksi kerrallaan lämpiämään pizzakivelle, 15 sekuntia kuorta kohden riittää yleensä mainiosti

Sitä mukaa kun kuoret lämpenevät tarjoile ne nälkäisille. Täytä sopivasti (ei liian täyteen) lihalla, pistä päälle juustoraaste, guacamole, (salsa) ja vihannekset, kääri rullalle ja nauti!

Tilaa Hukka Grillikasari verkkokaupasta »