UUNIKKO

Puulämmitteisen leivinuunin uumenissa erilaiset liharuoat hautuvat erinomaisen maukkaiksi ja mureiksi. Harvoilla meistä on kuitenkaan käytössään tällaista kolossia. Ei hätää, myös tavallisessa sähkö- tai kaasu-uunissa voidaan hauduttaa erinomaisia ruokia, jos käytössä vain on oikeat välineet.

Uunikko on loistava väline uuniruokien kypsyttämiseen. Vaativimmatkin riistaruoat hautuvat siinä herkullisiksi, mutta maistettuasi kerran Uunikossa kypsynyttä karjalanpaistia huomaat, että se soveltuu mitä mainioimmin myös ”tavallisten arkiruokien” valmistukseen.

Pistä tarvittavat raaka-aineet Uunikkoon. Nosta uunin lämpötila aluksi 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi – tunniksi riippuen siitä, mitä lihaa käytät ja minkä verran. Laske sen jälkeen uunin lämpö sataan asteeseen ja hauduta rauhassa. Vuolukiveen varautunut lämpö kypsyttää padan sisältöä vielä pitkään sen jälkeenkin, kun uuni on sammutettu. Pata pitää ruoan lämpimänä pitkään myös pöydässä.

Käytön jälkeen pese Uunikko huolella joko käsin tai koneellisesti. Muista antaa sen kuivua vähintään vuorokauden ajan ennen seuraavaa käyttöä.

Tilaa Hukka Uunikko verkkokaupastamme »